στο πέρασμα του χρόνου...

ξενοδοχείο Μενελάιον

Το ξενοδοχείο “Μενελάιον” βρίσκεται στην Λεωφόρο Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 91, στη Σπάρτη, στο δρόμο που φέρει το όνομα του τελευταίου βασιλιά του Βυζαντίου.

Το ξενοδοχείο πήρε το όνομά του από το βασιλιά της αρχαίας Σπάρτης Μενέλαο και εγκαινιάσθηκε το έτος 1935. Είναι ένα νεοκλασικό κτίριο, χτισμένο στον πιο κεντρικό, όμορφο και γεμάτο από φοίνικες δρόμο της Σπάρτης. Kαθιστώντας εύκολη την πρόσβαση σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης, ακόμη και αν δεν υπάρχει διαθέσιμο αυτοκίνητο.

Το ξενοδοχείο Μενελάιον στη Σπάρτη! Η θέση του, η αρχιτεκτονική του και η κλίμακά του, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξή του αλλά και στην εμπλοκή του στις ιστορικές “περιπέτειες” που έζησε η Σπάρτη. Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Είχε επιταχθεί τόσο από τα ιταλικά όσο και από τα γερμανικά στρατεύματα. Μετά το 1944 χρησιμοποιήθηκε ως στρατηγείο του ΕΛΑΣ αλλά και του ελληνικού στρατού. Μετά το τέλος του εμφυλίου, πέρασε ξανά στα χέρια των ιδιοκτητών του, της οικογένειας Σταθόπουλου, όπου παραμένει μέχρι και σήμερα.

Το ξενοδοχείο “Μενελάιον”, ένας χώρος με ιδιαίτερη φυσιογνωμία, είναι σημείο αναφοράς για την ιστορική Σπάρτη και τη Λακωνία. Σε όλη τη χρονική διάρκεια της λειτουργίας του έχει φιλοξενήσει όλες τις εξέχουσες προσωπικότητες που κατά διαστήματα επισκέπτονται την πόλη. Προσωπικότητες, από τον πολιτικό, πολιτιστικό, αθλητικό και καλλιτεχνικό χώρο.

Το 2010 ανακαινίστηκε πλήρως, με στόχο να συνεχίσει να παρέχει σύγχρονες ανέσεις και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας στους πελάτες του. Έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην λειτουργικότητα, την καλαισθησία και τον εξοπλισμό όλων των χώρων, ώστε να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν πιο άνετη και ευχάριστη διαμονή στο ξενοδοχείο.

Το έμπειρο προσωπικό μας παρέχει αποτελεσματική εξυπηρέτηση και είναι πάντα πρόθυμο να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε πριν την άφιξή σας και κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στο "Μενελάιον".