Ξενοδοχείο Μενελάιον Σπάρτη

Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση

Η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των ιδιοκτητών & διαχειριστών του Ξενοδοχείου Μενελάιον, είναι υψηλού επιπέδου και γίνεται αντιληπτή σε όλες τις λειτουργίες της μονάδας.
Η Περιβαλλοντική πολιτική της επιχείρησης γνωστοποιείται στο προσωπικό, τους προμηθευτές καθώς και τους επισκέπτες της αναβαθμίζοντας έτσι τις περιβαλλοντικές της επιδόσεις.

Ιδιαίτερο περιβαλλοντικό πρόγραμμα είναι η ανακύκλωση στερεών αστικών αποβλήτων χαρτί, πλαστικό, γυαλί & αλουμίνιο που έχει αναπτυχθεί σύμφωνα με τις συστάσεις των τοπικών αρχών.
Η επιχείρηση πρωτοστατεί στη μείωση της αναίτιας κατανάλωσης φυσικών πόρων νερού και ενέργειας έχοντας εφαρμόσει προληπτική διαχείριση του νερού στα στάδια της συλλογής, της παροχής και κατανάλωσης στην καθημερινή χρήση
τόσο των πελατών όσο και των εργαζομένων στην επχείρηση.

Στον τομέα της ενέργειας εφαρμόζονται σύγχρονες πρακτικές χρήσης ηλιακών panels, κλιματιστικών μονάδων τύπου Inverter, λάμπες φωτισμού τύπου LED, keycards και ενημερωτικές πινακίδες.

Στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, προσφέροντας στους επισκέπτες της οικολογικά προϊόντα ατομικής περιποίησης,
προάγοντας και ενθαρρύνοντας την περιβαλλοντική εκπαίδευση του προσωπικού και ενισχύοντας την τοπική ή εγγύτερη εμπορική αγορά κυρίως για την προμήθεια των βιολογικών προϊόντων.

Η περιβαλλοντική συνείδηση του ξενοδοχείου Μενελάιον συμβάλει στην ανάπτυξη ενός περιβαλλοντικά βιώσιμου τουριστικού προϊόντος μετατρέποντας τις διακοπές των πελατών του σε μια αξέχαστη εμπειρία.