Το εστιατόριο του ξενοδοχείου Μενελάιον

  Όλα

  Το εστιατόριο του ξενοδοχείου Μενελάιον

  restaurant at hotel menelaion sparti french page
  Το εστιατόριο του ξενοδοχείου Μενελάιον

  Το εστιατόριο του ξενοδοχείου Μενελάιον

  Σε μία εποχή με αμέτρητες τάσεις, ερεθίσματα και προϊόντα όσον αφορά
  την μαγειρική και το φαγητό, ποιος δεν έχει πιάσει τον εαυτό του να αναζητά κάτι νέο;

  Επιθυμούμε το διαφορετικό, αλλά χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα.

  Μια εύλογη απαίτηση από τους λάτρεις του καλού φαγητού και βασική αρχή της φιλοσοφίας του εστιατορίου του ξενοδοχείου «Μενελάιον».

  Το εστιατόριο του ξενοδοχείου Μενελάιον! Από το 1935 στο κέντρο της Σπάρτης, το ξενοδοχείο «Μενελάιον» αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης. Βασικό συστατικό, το εστιατόριο του ξενοδοχείου το οποίο συνδυάζει το παραδοσιακό με το νέο.

  Η φιλοσοφία που διέπει την κουζίνα του «Μενελάιον» στηρίζεται στον σεβασμό προς τον πελάτη και στην άριστη ποιότητα πρώτων υλών.
  Χρησιμοποιώντας λακωνικά και πελοποννησιακά προϊόντα όχι μόνο ενισχύεται η τοπική κοινωνία, αλλά επίσης διασφαλίζεται η συνέχιση των παραδοσιακών στοιχείων.

  Η διατήρηση της παραδοσιακής κουζίνας με την πιστή απόδοση παλαιών συνταγών αλλά και η εξέλιξή της, με την ένταξη των παραδοσιακών γεύσεων σε νέους συνδυασμούς αποτελεί βασική αρχή της κουζίνας του «Μενελάιον». Προϊόντα όπως το παστό Σπάρτης, το ταλαγάνι Μεσσηνίας, η φέτα Μονεμβασίας και πολλά άλλα, συνδυάζονται ως επί το πλείστον με άλλα ελληνικά προϊόντα καθώς όπως προαναφέρθηκε η στήριξη της τοπικής και κατ’ επέκταση της ελληνικής αγοράς είναι κύρια επιθυμία του Μενελάιον. Ας μην ξεχνάμε εξάλλου, ότι οι εγχώριες πρώτες ύλες είναι άριστης ποιότητας και με αυτό τον τρόπο εξυψώνεται γευστικά το κάθε πιάτο. Κάθε προϊόν αντιμετωπίζεται με την ανάλογη βαρύτητα με σκοπό να αποδοθούν σωστά όλες οι γευστικές του λεπτομέρειες. Δεν έχει σημασία εάν είναι συνηθισμένο ή εξεζητημένο. Στόχος είναι να φτάσει στον πελάτη η καλύτερη εκδοχή του.

  Όλα αυτά τα στοιχεία χαρακτηρίζουν την φιλοσοφία του «Μενελάιον» από το 1935 εως και σήμερα.
  Έτσι με πίστη στην παράδοση και ταυτόχρονα εξελίσσοντάς την, δημιουργούνται οι ιδανικές συνθήκες για ένα υπέροχο γευστικό ταξίδι.

  Σάββας Αραβανής
  Σεφ στο Ξενοδοχείο Μενελάιον
  Σπάρτη Λακωνίας